Octavi Serra

Girona 1990. L’Octavi Serra és un artista resident a Barcelona que des de fa més de 10 anys desenvolupa el seu treball artístic a cavall de l’art urbà i la fotografia. Ha estat publicat als principals mitjans de disseny i art (MoMA, Designboom, Ignant…), així com exposat a Portugal, Mèxic, Noruega, Israel formant part d’esdeveniments com la Biennal de Venècia. Al llarg dels anys el seu treball ha estat reconegut amb premis com diversos Laus, Contemporanis, DME Awards i KREAS.

Actualment lidera l’edició del diari “The postraumático”, una editorial autoeditada crítica amb els mitjans convencionals de comunicació. Es ven de forma regular a Espanya, França, Alemanya, Austràlia i Mèxic.

 

Inútils i Recreative Doom

INÚTIL és una exposició per donar l’espai i el valor merescut a la inutilitat.

A través de la modernització i de l’evolució de la tècnica, l’home ha quedat subjugat a la seva inèrcia. Una inèrcia capitalista que ens mou cap al “Volem tot el que podem” més que no pas al qüestionament sobre el “Què podem voler”. Ja no dominem la tècnica ja que ens interessa fer qualsevol cosa que puguem fer. Tenim les eines necessàries per fer el que vulguem, però hem oblidat el procés de pausa i pensament humanista necessari per entendre les repercussions que el nostre “progrés” pot tenir sobre la humanitat.

D’aquesta manera, “INÚTILS” proposa la conversió d’objectes funcionals/útils en peces escultòriques “inútils”. La voluntat és la de fer entendre a partir d’aquesta transformació la importància i necessitat de la cultura i el pensament “inútil” (sense objectiu econòmic) per a la recuperació del domini tècnic.