MonLiria

Alícia en el metavers de les meravelles

La proposta busca reflexionar sobre la relació entre les persones, les històries i la realitat percebuda, a través de la co-creació en el món virtual. Aquesta reflexió ens fa fer-nos diverses preguntes:

– com afecta la tecnologia a la narració, a l’autoria, a la persona que la rep?

– on és el límit entre qui executa, qui observa, qui vivencia una obra?

Per crear l’embolcall d’aquest plantejament, em centro en un univers narratiu conegut popularment, que a més a més és una metàfora del que suposa el límit (cada cop més difús) de vivenciar el món real i el món virtual: Alícia en el país de les meravelles, re-creant i co-creant el seu univers en un acte performàtic participatiu (per torns). Tot el procés d’execució de l’obra, en realitat virtual, es podrà seguir en pantalla.

 

Em dedico professionalment a la creació i desenvolupament de mons visuals, narrativa transmedia i estratègies en línia per a organitzacions, empreses, professionals i associacions, així com de la seva execució en els àmbits principalment de la il·lustració, el disseny i la maquetació, la creació audiovisual i l’aplicació d’estratègies de gamificació en diversos entorns, tant lúdics com seriosos, per facilitar la vinculació entre persones i la transferència de coneixement. M’interessa molt la relació entre l’art i la tecnologia, i el debat ètic i social que se’n deriva, que exploro en les meves propostes artístiques digitals, en realitat virtual i augmentada.