Alex Domènech

Alex Domènech (1986, Santpedor, Spain). Ha estudiat cine i fotografia a Barcelona i des de 2012 ha viscut a Londres i Tbilisi, combinant les seves estades amb llargs viatges per diferents parts d’Europa i Àsia.
El 2016 torna a Barcelona i s’especialitza en fotografia documental. Forma part de diverses exposicions col·lectives i co-funda el col·lectiu fotogràfic Hadar206. El 2020 rep el premi Nou Talent Fnac de Fotografia i exposa “Skin” a diverses botigues del territori espanyol. La seva fotografia mira cap els marges, entra i explora llocs que es troben fora d’espais comuns, els límits. Crea universos a través d’un llenguatge que es construeix sota un punt de vista on es troben, es barregen i se separen tècniques, poètiques i identitats. En els seus últims projectes, ha madurat un discurs en què les històries es narren des de la intimitat del que ha viscut, cap a noves perspectives.

Skin (Pell) retrata un viatge que creua territoris geogràfics, polítics i religiosos on la llibertat d’expressió es veu atrapada en un refugi construït a la força. Un espai que ens protegeix de la violenta i feridora metralla ideològica. Quin és el nostre lloc al món quan no som acceptats? Com a home gay viatjant pel món, ha vist, en moltes ocasions, com el dret a les llibertats bàsiques ha quedat relegat a la vida privada i part d’ell s’ha convertit en un secret.

Les imatges d’aquest treball és aquest viatge que va de l’hostilitat del que ens envolta cap a l’espai íntim i viceversa, i de com aquests drets segueixen estant coberts per capes de violència i por. Les fotografies han estat preses a Kirguizstan, Siria, Líban i Espanya entre 2018 i 2020.