Albert Pla

Albert Pla és un reconegut i polifacètic artista amb més de 25 anys de carrera a les seves esquenes en què ha desenvolupat una extensa activitat, tant musical com teatral i cinematogràfica.

Va iniciar la seva carrera en la dècada dels 80. Amb els seus propis shows i temes es va guanyar l’admiració d’un públic que es distingia sempre, per gaudir no només de la música, sinó de les seves posades en escena.

El 1988 obté el premi com a millor intèrpret i cançó de la IV Mostra de cançó d’autor a Jaén. Dos anys més tard, va obtenir el Premi Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya. El 1992 també va obtenir el Premi Ícar Diari 16, que s’atorga als nous intèrprets. A l’esquena porta 12 discos, l’Últim és “Por” al 2018.

A més de la música destaquen les seves aparicions en teatre i cinema: protagonista de l’obra teatral “Caracuero” dirigida per Pepe Miravete amb més de 150 representacions, col.laboracions amb cineastes com Almodóvar, Álex de la Iglesia, Isabel Coixet, entre d’altres. En el 2015 s’estrena com a escriptor en la seva novel.la “España de mierda” i en el 2020 publica “España en Guerra”.
En l’última dècada els seus espectacles transiten entre la música i el teatre amb un marcat esperit multimèdia. “Por”
és el seu últim treball.

Et convidem a veure l’artista més polifacètic, transgressor i sorprenent que ha donat aquest país.

Os acordais? és el títol d’una de les últimes cançons que va compondre durant la pandèmia, una composició tan llarga com el temps que va durar el confinament. Albert Pla reflexiona amb ironia sobre l’impacte que ha tingut la crisi del coronavirus a nivell mundial.

Músic, cantant, actor, escriptor, pallasso, bufó … Pla és un d’aquells exemplars únics en la seva espècie amb una capacitat perpètua per commoure, remoure i sorprendre. A ningú deixa indiferent.

En aquesta ocasió es puja a l’escenari sol, en estat pur, amb aquesta força que té per teatrelizar les seves cançons i aconseguir un espectacle d’una poètica inusual, devastadora i electritzant.

Cançons que expliquen històries tràgiques i delirants, quotidianes i sorprenents, delicades i brutals, crues i surreals en les quals el botxí és també víctima, la calma es transforma en tempesta, la comèdia conviu amb la tragèdia i la serenitat desemboca en la disbauxa.

Un show on barrejarà cançons noves i emblemàtiques de la seva carrera amb algun monòleg, es mourà lliure amb els seus sense fil de veu i guitarra i baixarà a la platea per cantar entre el públic ” Això sí ‘!! Amb mascareta.