El
Col·lectiu
Ex Abrupto

Som un col.lectiu de professionals del camp de l’art, del disseny, de l’educació i de la gestió cultural. Reivindiquem la descentralitació territorial i institucional de l’art contemporani, i per això, produim i impulsem propostes en aquest sentit.

Activem escenaris artístics nòmades i descentralitzats convidant a artistes, consolidats i, sobretot, emergents a intervenir-hi. Donem visibilitat a qualsevol de les disciplines existents -i per existir-, i valorem les propostes contundents, rebels i fetes amb absoluta llibertat. Partim de la base que les propostes han de ser innovadores i posseir un esperit transformador. Treballem de forma interdisciplinar i indisciplinar desobeïnt la formalitat expositiva. Som nòmades. No tenim camp base per executar els nostres projectes; funcionem, per tant, de forma errant.

Plantegem els espais d’execució com a llocs de convivència entre artistes, creatius i públics; els episodis que engendrem no són només una mostra de diverses peces sinó espais de trobada, coneixença, rebel·lió artística i connexió amb el territori. Estem convençuts que treballar en obert i en escenaris no confortables multiplica les capaci- tats creatives, i per això, ens agrada treballar amb altres col·lectius, entitats i persones, per augmentar les perspectives de contemplació i redoblar el nostre potencial.

La
Productora
Ex Abrupto

El col·lectiu Ex Abrupto actua com a productora, tenint com activitat principal l’execució del Festival Ex Abrupto però sovint treballem des d’altres posicions com la direcció artística d’espectacles i instal·lacions -en col·laboració amb altres artistes, col·lectius i festivals-, el comisariat d’exposicions, la producció de projectes artístics multidisciplinars o l’organització d’esdeveniments artístics puntuals.

productora Ex Abrupto

Festival
Ex abrupto

Ex Abrupto és un festival d’art contemporani amb 5 edicions realitzades, produïdes a St Hilari, Vic i Moià. Cada festival Ex Abrupto és únic i diferent: és una proposta artística feta a mida per ser exhibida únicament a l’espai i a la localitat on s’executa. Treballem amb corrents creatives, entitats i col·lectius locals i amb creadors contemporanis
emergents i consolidats (tant nacionals com internacionals).

Hem exectutat el festival en espais no formals com l’Hostal Fogarolas de Sant Hilari, el Palau de Sant Antoni Maria Claret de Vic, la Fonda la Masia i les cases de les veïnes del carrer Sant Sebastià de Moià.

En línies generals, dividim la programació del festival en les següents direccions:

ESPAI EXPOSITIU

Instal·lacions artístiques multidisciplinars d’artistes emergents i consolidats.

ACCIONS

Performance, teatre contemporani, poesia i fusió de projectes de so experimental amb col·lectius folklòrics locals.

ARTS SONORES

Propostes arriscades d’electrònica experimental, “noise” i industrial i propostes musicals variades.

MERCAT D’AUTOEDICIÓ

Mostra de projectes autogestionats d’artistes que treballen al marge del sistema mercantilista de l’art i el comerç.

Espectacles
i instal·lacions

Produïm espectacles a mida i ingeniem instal·lacions artístiques en col·laboració amb artistes i col·lectius. Hem participat a festivals com la MAU de Rocaumbert (Granollers), Jardins de Llum (Manresa) o el Festus (Torelló).

Comissariat

Conceptualitzem exposicions de forma integral, des del comisariat, conceptualització, muntatge i la comunicació de l’exposició en sí. Hem produït exposicions col·lectives, individuals i de peces pròpies realitzades pel col·lectiu Ex Abrupto.

Esdeveniments

Realitzem petits esdeveniments artístics, ja sigui en format d’exposicions o accions artístiques performàtiques o musicals. Un dels espais on més hem organitzat esdeveniments és La Cort de Moià.