Subscriu-te al newsletter

NÚRIA GÜELL

INSTAL·LACIONS X2019

La pràctica artística de Núria Güell consisteix a analitzar com els dispositius de poder afecten la nostra subjectivitat sotmetent-la a través del dret i la moral hegemònica.
Els principals recursos que utilitza són el coqueteig amb els poders establerts, la complicitat amb diferents aliats i l’ús dels privilegis que tenen les institucions artístiques amb les quals treballa, així com els que li són atorgats socialment per la seva condició d’espanyola i europea. Tàctiques que, diluint-se en la seva pròpia vida, desenvolupa en contextos específics amb la intenció de qüestionar les identificacions assumides i provocar una disrupció en les relacions de poder.

Graduada en Arts per la Universitat de Barcelona (Espanya), continua els seus estudis a la Càtedra d’Art de Conducta a l’Havana (Cuba) i en Soma a Mèxic D.F. La seva obra s’ha exhibit en biennals i museus d’Europa, Amèrica Llatina, Carib, Orient Mitjà i els Estats Units. També col·labora amb diversos centres socials autogestionats.

Al Festival Ex Abrupto podrem veure l’obra: De Putes. Un assaig sobre la masculinitat.
L’artista decideix contractar diverses prostitutes perquè li expliquin, a través de les seves experiències i coneixements, quina és la seva idea sobre la masculinitat.
El resultat d’aquestes trobades es mostra mitjançant un vídeo que es repeteix en loop un i altre cop.

“El contingut de l’obra pot ferir la sensibilitat d’algunes persones”.

nuriaguell.net