Subscriu-te al newsletter

Jordi Pagès

Exposició

BIO

Jordi Pagès (1951) és un artista de Granollers molt vinculat a Cadaqués, on també hi té estudi, amb una llarga trajectòria artística. Lector apassionat, en especial de la poesia, l’utilitza com a diàleg creatiu amb conseqüències quasi sempre imprevisibles. Optant per tenir més llibertat, ha presentat la seva obra en galeries, llibreries, espais singulars, entre d’altres. Les seves obres són una síntesi d’esferes imaginables, començant per la poesia o la pintura, passant per la música o el cinema, i finalitzant amb un calidoscopi artístic. És per aquest fet que Jordi Pagès utilitza sobretot el collage, per donar cabuda a tot el seu eclèctic imaginari creatiu.

___________________________________

PRESENTA

Jordi Pagès ens presenta dotze peces/collage(s) de format 50×50, una suite inspirada en el poema d’Agustí Bartra, “El gos geomètric” i intervinguts pictòricament sobre fotografies de Toni Cumella. “Imatge porosa i ésser transparent, doncs –hors champ i silenci dels mo(r)ts-, les suites de Jordi Pagès (Mallarmé, Ferrater, Verdaguer, Wright, Vinyoli I Houellebecq) es fan llegibles també, reconeixent el declarat interès de l’artista pel cinema, com una successió de pantalles damunt de les quals les projeccions que s’hi duen a terme conserven i refermen una certa naturalesa espectral, històricament inherent a la idea de cinema com a producció contemporània, també, de discurs: la subtil dialèctica entre allò visual en el present i allò altre evocat (i convocat) del passat, configura unes constel·lacions d’imatges tan poderoses que obren –i contenen-, novament, els nombrosíssims ecos i ressonàncies que generen les múltiples evocacions literàries i pictòriques.” Manel Clot, crític d’art.

Impressió fotografies: Tinta Invisible Edicions , imprès amb estampa digital glicée amb tintes pigmentades ultrachrome, damunt paper Hahnemühle photo rag de 308 g.

El dia de la presentació de l’obra a Ex Abrupto el Guim Valls ens farà una lectura de “El Gos Geomètric”.

www.jordipages.cat