Subscriu-te al newsletter

ALBERT COMA BAU I FRANCESC OUI

INSTAL·LACIONS X2019

Albert Coma Bau

Aquest artista vigatà, entén l’existència com  la recerca d’una successió contínua d’estímuls que ara busca a la seva ciutat natal on ha tornat a instal·lar-se després d’haver viscut dos anys a Berlín i d’haver exposat en llocs tan diversos com Suïssa, Alemanya, Jordània o Algèria. 

Al llarg de la seva carrera ha treballat majoritàriament amb el dibuix juntament amb altres formes d’expressió com la pintura, la fotografia, la instal·lació i la performance.

La seva obra és una reflexió sobre les relacions humanes i l’entorn que ens envolta, els paisatges que ens convida a descobrir el nostre jo més íntim.   

Per tal de transgredir el convencionalisme estereotipat, juga amb el temps i l’espai, l’interior i l’exterior, la presència i l’absència, la vida i la mort, fent de la seva obra una plataforma oberta cap a la llibertat.

 

Francesc Oui

Nascut a la costa atlàntica el 1979. Ha crescut a Lisboa, on es va formar en filologia (2001) i va fer un màster sobre publicitat i intimitat (2004). A Barcelona, es va diplomar en Teoria de l’Art (2008) i doctorar en Humanitats a la universitat Pompeu Fabra (2010). Ha estudiat i exercit com a psicoanalista. Va ser becari ICSI.

 

DE FACTO, l’obra que ens presenta al Festival Ex Abrupto, és una no coreografia.

Entre la temptació del control i la necessitat visceral de desbordament.  Una dramatúrgia del límit, on la vida no declarada es converteix en guió explícit. 

En quin moment l’Albert i en Francesc esdevenen l’acció? En quin moment es fusionen i complementen? 

És possible un diàleg sincer?  Qui i què parla, qui i què respon?  

De facto és poder i reconeixement de l’altre. Potser caldrà parlar amb el cos, substituir la paraula per un gest.