Primo Gabbiano + Visual PAL

VISUAL PAL Artista de Barcelona. La seva carrera artística es desenvolupa en la realització de peces vídeo gràfiques, instal·lacions audiovisuals i, sobretot, directes com a artista visual. Aquesta faceta li ha permès col·laborar amb formacions de música experimental, espectacles de dansa contemporània, teatre i performance. Ha publicat discos on explora les possibilitats plàstiques de la veu recitada i el paisatge sonor. És coorganitzadora del festival Andròmina, Cicle d’experiències diferents i va comissariar part del Festival d’Art Ponts de Llum (Manresa). La seva peça de vídeo Vidi Well Brother va ser seleccionada pel cicle Pantalla Global del CCCB.

PRIMO GABBIANO Antonio Clavijo Victori és músic i artista visual de Barcelona. Sota el pseudònim de Primo Gabbiano explora la faceta més experimental de la música, utilitzant drones, paisatge sonor, noise, ambient i electrònica primitiva. El 2012, el seu projecte de vídeo Contradansa va guanyar el Primer premi de la Taula de les Arts Visuals de Manresa. Els seus treballs de vídeo han estat seleccionats en diferents festivals internacionals i mostres. El 2017 va compondre la BSO del film Desierto en tu mente (Marta Grimalt) i el 2019 exhibeix la seva instal·lació, itinerant per biblioteques públiques de vídeo Book as a Totem, una reivindicació del videoart com un art popular. Col·labora assíduament en projectes artístics que investiguen la intersecció entre la música experimental i altres disciplines (poesia, dansa, cinema, etc.). És també coorganitzador del festival de performance EnAct i del Cicle d’Experiències Diferents, Andròmina. Actualment té diferents projectes amb artistes de Madrid, Portugal, Mèxic i EEUU. Des de fa 20 anys és director i locutor del programa de ràdio La Moto de Sasha.

rau-rau és un nou espectacle que combina cos, so i vídeo. El músic Primo Gabbiano i l’artista Visual Pal exploren una intersecció possible entre l’electrònica experimental i les visuals amb tendències oníriques, oferint moments d’un lirisme difícil d’interpretar. A vegades sorgeix el crit i el soroll i, sempre, una narració random d’emocions trobades.

rau-rau també pot ser interpretada com un concert performatiu. És una actuació amb un alt grau d’impovisació on la música experimental (drone, electrònica primitiva i paisatge sonor) es combina amb la paraula recitada o sponken word i unes visuals amb una forta influència del videoart i del cinema silent.

La posada en escena funciona com una instal·lació artística: es crea un espai on cada element explora la seva expressivitat plàstica i les seves afinitats. Així, el cos del músic pot convertir-se en el cos del performer, o les visuals que acompanyen a un paisatge sonor poden mutar en pura il·luminació ambiental o en l’acció que interpreta instruments fotosensibles.

 

Primo Gabbiano i Visual PAL són les trobades improbables. Les trobades improbables són Primo Gabbiano i Visual PAL. A la primera edició del festival (2014) els artistes van conjugar una instal·lació audiovisual amb la irrupció improvisada -i premeditada- dels bastoners de Sant Hilari de Sacalm. Va ser en aquell moment quan, al cor de Les Guilleries, va néixer aquest nou gènere (trobades improbables) que hem transportat a les edicions següents del festival, formant part ja, de l’ADN d’Ex Abrupto

A l’edició 2021, Primo Gabbiano i Visual PAL tornaran a l’escena presentant el seu nou espectacle “rau-rau” on en algún moment, l’irrupció de les puntaires i els bastonbers de Moià complementarà l’escena per donar-li una paral·lela dimensió.

primogabbiano.com