Marina Freixa Roca

Marina Freixa Roca (Barcelona, 1993). És graduada en Comunicació Audiovisual (UPF), realitzadora i editora especialitzada en cinema de no-ficció i incidència sociopolítica de l’obra audiovisual.
Des del 2015 i fins el 2018 és sòcia de la cooperativa audiovisual METROMUSTER i l’any 2017 codirigeix la sèrie documental Follo Ergo Sum (Betevé), que explora les sexualitats dissidents des de la perspectiva del pensament contemporani.
Actualment impulsa projectes documentals i de vídeo-creació feminista per a institucions com l’Ajuntament de Barcelona o l’Institut Català de les Dones; i per a productores independents com la cooperativa Quepo. Les seves creacions audiovisuals, pensament i acció comunicativa han estat sempre vinculades als moviments socials i feministes de Barcelona, amb un especial interès en les genealogies LGTBI+, l’arxivística, el found footage i els nous formats de representació i visibilització.

Presenta: Borrador Para Un Diccionario De Las Amantes

“Borrador Para Un Diccionario De Las Amantes” proposa un diàleg visual i textual entre l’obra homònima de Monique Wittig i Sande Zeig publicada el 1976 i la filmografia de la cineasta feminista Barbara Hammer.
Wittig i Zeig creen tot un món mitològic poblat només per dones lesbianes: mares, filles, amants, amazones… Seguint l’estructura d’un diccionari, que repliquem en aquest muntatge, s’enllacen definicions profundament líriques, iròniques, sensuals i eròtiques. Aquestes definicions troben en l’obra de Hammer el seu suport visual i sonor ideal. Des dels seus inicis el 1974 amb “Dyketactics”, la cineasta buscarà al llarg de la seva filmografia nous llenguatges fílmics per expressar l’experiència lesbiana.
Aquest assaig visual posa en valor la importància de la genealogia per a les comunitats LGTB a l’hora d’explicar i d’il·lustrar quelcom tan polític com és el desig que desafia les normes d’un món cisheteropatriarcal.