Subscriu-te al newsletter

Festival 2019

El festival Ex Abrupto 2019 és una proposta artística feta a mida i per ser exhibida a Moià. Ideat per treballar amb els corrents creatius de la vila, creatius emergents, institucions culturals, entitats i col·lectius, juntament amb una acurada selecció de propostes de creadors contemporanis nacionals i internacionals.

El 13 de juliol de 2019 activem un edifici històric del poble i, actualment, en desús: la Fonda La Masia i la plaça contigua on, durant la Guerra Civil, l’església de Sant Sebastià va ser cremada i destruïda.

Diverses disciplines es podran veure al Festival Ex Abrupto: pintura, il·lustració, escultura, video-art, fotografia, performances, dansa contemporània, arts sonores i música experimental.

ESPAI EXPOSITIU: A les habitacions dormitori de la Masia i espais propers a l’edifici, es podran contemplar les diferents propostes artístiques seleccionades pel col·lectiu. Es donarà a conèixer l’obra d’artistes emergents, tant locals com internacionals. I gaudirem de l’obra d’artistes ja consolidats.

TROBADES IMPROBABLES: Es fusionaran projectes de so experimental amb danses i músiques tradicionals moianeses. Les trobades seran concebudes de forma abrupta i espontània. Sense haver-se conegut prèviament, artistes del món electrònic experimental, dansaires i músics tradicionals es trobaran a l’espai escènic i crearan una performance inèdita i irrepetible.

MÚSICA EXPERIMENTAL: L’espai més Ex Abrupto, “EXPERIMENTAL HALL”. Aquí hi podrem veure propostes arriscades d’electrònica experimental, “noise” i industrial.

ARTS SONORES: Una acurada selecció de concerts tindran lloc durant tot el dia a la plaça Sant Sebastià.

VIDEOART: Dins l’espai “AV/HALL” es presentarà una selecció de video-art internacional.

PERFORMANCE: El Festival Ex Abrupto no seria el què és sense la performance. Hi ha programada una mostra de propostes performàtiques rebels i irreverents que són l’ànima del festival.

MERCAT D’AUTOEDICIÓ: Enguany, el festival Ex Abrupto acollirà un cop més el mercat d’autoedició per encabir propostes autogestionades d’artistes que treballen al marge del sistema mercantilista de l’art i el comerç. Autoedició és edició popular, la seva forma és inclassificable i il·limitada. És llibertat d’expressió.

El festival s’organitza des del col·lectiu Ex Abrupto, juntament amb el restaurant Les Voltes de Sant Sebastià de Moià. Hi col·laboren entitats moianeses com l’Espai musical, el Cercle artístic del Moianès, l’Escola Forma, Modilianum, oficina jove del Moianès, els Geganters i altres escoles i col·lectius com MAU Rocaumbert, EASD Vic, Grisart, Polaroid of the day i Tastzine. Aquest esdeveniment compta amb el patrocini de Casa Mas i el suport de l’Ajuntament de Moià, El Periódico, Vichy Catalan, Sumarroca, Estrella Damm i Esdeveniments 7 vetes.

FES-TE MECENES DEL FESTIVAL fent una aportació al verkami: